Tie dye terug van weg geweest

Tie dye, dip dye en color fading zijn weer helemaal terug van weggeweest. That really brings back sweet memories. Ik weet nog van mijn experimenten met oude lakens in de jaren ‘80. Mijn moeder en ik kochten dan zo’n klein rond metalen busje Dylon textielverf in een leuk kleurtje, in de lakens bonden we stukjes stof af met touw. Hup de wasmachine in en de leukste dessins waren gemaakt. Mijn zussen en ik mochten van mijn moeder achter de naaimachine en gingen helemaal los! Heerlijk! En nu mag ik weer. Jippie!


Dip dye gebreid kussen
Tie dye kussen

Bron: Pinterest & VT Wonen

Tijdens de Maison & Objet in Parijs, waar ik in januari dit jaar was, heb ik al een heleboel moois in deze trend mogen bewonderen. Het leuke van deze trend is dat je het heel erg gemakkelijk zelf kan doen. Deze verftechniek bestaat al eeuwen. Ik kan mij herinneren dat ik in de jaren ‘80 oude lakens van mijn moeder kreeg om mee te experimenteren en daarna maakte ik er kleding van. In alle kleuren van de regenboog. Maar nu zie erg veel blauw- en groentinten.

Behang gordijnen Designers Guild
Color fading behang Designers Guild

Vind je het helemaal niets dat geklieder met textielverf en wil je het kant en klaar kopen? Dan is er een groot aanbod in diverse woonwinkels en webshops. De merken VT Wonen, Bloomingville en Housedoctor hebben erg mooie kussens in hun collectie. Designers Guild heeft prachtige stoffen met een dégradé verloop gemaakt, maar ook behang. Designers Guild is te koop bij de betere stofferingszaken en voor het behang kan je naar verfspeciaalzaak.

In Amsterdam stuur ik de mensen graag naar De Ru in de van Woustraat. In Haarlem kan je voor het behang terecht bij De mooiste muren en voor de gordijnen bij Zeegers & Tesselaar.

Gordijnen kussen tie dye

Bron: Pinterest

Een colordip is ook altijd een leuke speelse verandering aan je bestaande meubels. Ineens lijkt weer helemaal hip en fris. Dus dompel het gedeeltelijk in een leuke kleur en voilá, een hele nieuwe look is gemaakt.

Nog even wat links waar je instructies vindt om dit zelf doen en inspiratie op te doen: Tie Dye, DIY Bleach Tie Dye en dip dye beddengoed.

Succes!

Handtekening Nathali

Deel dit artikel met jouw Facebookvrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Deze blogposts vind je misschien ook wel interessant: