NML Design bezoekt Designstad Kopenhagen

Enige tijd geleden ben ik een weekend naar Kopenhagen geweest. Wat een gemoedelijke stad. Vriendelijke mensen en alles is op loopafstand.


Ik logeerde in het nieuwste design hotel van Kopenhagen, het Bella Sky Comwell. Het ligt wel iets buiten de stad, naast het bekende beursgebouw Bella Center, maar in 10 minuten ben je met de metro in hartje centrum.

In het hotel geniet ik van al het nieuwe design om ons heen. Een ware lust voor het oog.

Designhotel Bella Sky Comwell Kopenhagen
Ontbijtzaal Bella Sky Comwell Kopenhagen
Restaurant Bella Sky Comwell Kopenhagen
Lounge Bella Sky Comwell Kopenhagen

In het centrum van de stad zijn talloze winkels met Deens en ander Scandinavisch Design. Een van de grootste winkels met het meeste aanbod is de hofleverancier, Illums Bolighus , hier kan je wel een paar uur rond dwalen. Heerlijk.

Leuke lunchadressen in Kopenhagen zijn The Royal Cafe en Cafe Norden.

The Royal cafe Kopenhagen
Lunch cafe Norden Kopenhagen

Dansk Arkitektur Center (DAC) is gevestigd in dit prachtige pakhuis. Er zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien. Ook organiseren zij speciale guided tours, waar je bijzondere nieuwe en oude gebouwen bezoekt in Kopenhagen onder begeleiding van een gids. Het DAC ligt in het centrale havengebied van Kopenhagen.

Een bezoek aan het Danish Design Center (DDC) mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan deze prachtige stad. Er was een tentoonstelling over Danmark by Design. Ze tonen de Deense ontwerpontwikkelling van 1945 – 2010.

Normann Copenhagen is een geweldige winkel in de wijk Østerbro. Het is gevestigd in een oude bioscoop uit de jaren 50. Dit mag je echt niet missen.

Dansk Aarkitektur Center Kopenhagen
Normann Kopenhagen

100% Kopenhagen is een leuke reisgids om mee te nemen. Hierin staan leuke wandelroutes en adresjes om te eten en te shoppen.

Handtekening Nathali

Deel dit artikel met jouw Facebookvrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Deze blogposts vind je misschien ook wel interessant: