Mijn inspirerende reis naar Milaan tijdens Salone di Mobile en Designweek

Afgelopen maand reisde ik naar Milaan om een bezoek te brengen aan de Salone di Mobile en Design Week Milaan. De komende weken wil ik mijn belevingen met jullie delen.


Afgelopen maand reisde ik naar Milaan om een bezoek te brengen aan de Salone di Mobile en Design Week Milaan. De komende weken wil ik mijn belevingen met jullie delen.

Goed voorbereid ging ik op pad. Ik wist wie en wat ik graag wilde zien. Maar ik stond ook open voor verrassingen en dwaalde soms door straatjes waar ik designers trof, die ik, nu achteraf gezegd, echt niet had willen missen.

Het waren enorme intensieve dagen, maar wat heb ik veel mooie dingen gezien! Maar wat mij vooral is bijgebleven zijn de verhalen van de jonge ontwerpers. Hoe komen ze op de ideeën? Hoe lang zijn ze met de ontwikkeling van een ontwerp bezig geweest. Het boeide mij om te weten wat hun gedachtegang is.

Ik bezocht wijken zoals Brera met haar bekende conceptstore 10Corsocomo, Ventura Lambrate waar ik een leuk gesprek voerde met textielontwerpster Mae Engelgeer. In Tortona bezocht ik een geweldige show van Moooi met een tentoonstelling van fotograaf Rahi Rezvani. Maar ook ging ik helemaal op in de presentatie van Lexus, die een geweldig concept hadden bedacht. A journey of the senses.

Hieronder een impressie van 10Corso Como.

10 corso como milaan concept store label

10 corso como milaan concept store planten

Tot snel!

Handtekening Nathali

Deel dit artikel met jouw Facebookvrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Deze blogposts vind je misschien ook wel interessant: