Dol op bedrijfsbezoeken

Samen met Mirjam Kranen en Tamara Collette bezocht ik twee bedrijven in het oosten van het land.

Ons eerste bezoek brachten we aan Tegels en Projecten in Oldenzaal. In het Keramisch Design Center werden we door vriendelijke medewerkers geïnformeerd over wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van tegels. In het magazijn keken we onze ogen uit en werden verrast met de mooiste stalen en boeken.


Patchwork black and white aparici Tegels en Projecten Oldenzaal
Patchwork aparici Tegels en P rojecten Oldenzaal

Wij waren onder de indruk van de tegels met houtstructuur. Deze zijn van zo’n hoge kwaliteit gemaakt dat het bijna niet meer te onderscheiden is van echte houten vloerdelen.

Sloophout tegel sonar aparici Tegels en Projecten Oldenzaal

Waarom is het voor een interieurontwerper en stylist nu zo aantrekkelijk om bedrijven te gaan bezoeken? Het geeft ons meer kennis over materialen, we leren meer over hoe we het kunnen toepassen in onze ontwerpen, maar ook zien we hoe de productie verloopt. Dit geeft ons meer inzicht in de mogelijkheden van de materialen.

Onze tweede stop was bij interieurbouwer Vonder in Enter. Oprichter Peter Kerkhof had tijd voor ons vrij gemaakt om te vertellen over zijn bedrijf. We kregen een uitgebreide rondleiding door de werkplaats, kantoor en showrooms.

Detail afwerking keuken Vonder
Detail deuren Vonder

Vonder is een bedrijf dat op de kleinste details let. Zo verwerken ze heel subtiel een standaard in de kast om bijvoorbeeld een mooi boek te kunnen presenteren. Precisiewerk tot in de puntjes.

Leesplank in Vonder keukenkast ingegeklapt
Leesplank in Vonder keukenkast uitgeklapt

Vonder werkt uitsluitend met de beste mensen in het vak. Zij hechten veel waarde aan kwaliteit en zoeken dan ook zorgvuldig naar goedgeschoold personeel. Zo vinden zij een goede spuiter niet minder belangrijk dan een timmerman.

Werkplaats Vonder

Vonder werkt samen met inspirerende ontwerpers, waaronder Kate Hume, Marcel Wolterinck en Piet Hein Eek. Tevens werken ze samen met dealers Co van der Horst in Amstelveen en CILO in Zutphen.

Het is leuk om steeds weer enthousiast te worden ontvangen en te horen over hoe het op de werkvloer is van verschillende bedrijven. Bedrijsbezoeken verdiepen onze kennis en geven een grote hoeveelheid inspiratie. Ik geniet daarvan.

Ik kijk weer uit naar een volgend bedrijfsbezoek. Mocht je als ondernemer in de interieurbranche het leuk vinden om je bedrijf te laten zien, neem dan contact met me op.

Handtekening Nathali

Deel dit artikel met jouw Facebookvrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hiernaast, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Deze blogposts vind je misschien ook wel interessant: