5 redenen om Salone del Mobile in Milaan te bezoeken

Als interieur ontwerper laat ik me graag inspireren door een bezoekje aan ’s werelds belangrijkste designbeurs: Salone del Mobile in Milaan. Dagenlang mijn ogen uit kijken en non-stop praten met vakgenoten, ontwerpers en leveranciers. Zit je niet in het vak? Niet getreurd; de designweek in Milaan is voor iedereen een bezoekje waard.

Lees verder →


Waar halen ontwerpers inspiratie vandaan?

“Hey, dát komt mij bekend voor!”, is vaak een reactie van mensen op een nieuwe trend. Hoe ontstaat die nu? Waarom zien we sommige dingen weer terug? Ik neem je mee op mijn inspiratie reis.

Lees verder →


NML Design begeleidt snuffelstage voor scholier van de Archipel in Amsterdam

Afgelopen woensdag 17 februari was het dan zover. De snuffelstage voor Finn uit groep 8. Drie weken geleden lag er een brief in de bus, met het verzoek of Finn een dagje mag meekijken in mijn keuken. Nu ben ik inmiddels gewend om met stagiaires te werken van het Hout en Meubilerings College en Nimeto, maar dit was toch ook voor mij een leuke nieuwe uitdaging. Dat een 11-jarige scholier al zoveel interesse heeft in mijn vak, is voor mij al reden genoeg om hem te gaan uitnodigen.

Lees verder →


Mijn passie voor Afrika

Ik ben gek op Afrika en in deze blog vertel ik je wat meer over Afrikaanse invloeden in het interieur. Afrika heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd en het geeft me mooie herinneringen. Dat is ook zo mooi aan dit continent, achter alles zit een verhaal, al is het maar gewoon dat iemand een voorwerp met zijn of haar eigen handen gevormd heeft zonder tussenkomst van een machine. Wedden dat Afrika aan het eind van dit artikel ook een beetje in jouw hart zit!?

Lees verder →


Dit worden de interieurtrends in 2016

Het jaar is alweer voorbij, 2015 is om gevlogen! Tijd voor nieuwe inspiratie, want een nieuw jaar zorgt voor nieuwe trends op het gebied van wonen. Op internet zijn er al een aantal te vinden: in 2016 gaan we op zoek naar de harmonie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving, into the wild!

Lees verder →